Arbeidsplass

Fra ti minutter til ti sekunder

Statistikk viser at majoriteten av alle videomøter som holdes blir forsinket på grunn av teknologiske problemer. Den gjennomsnittlige forsinkelsen er på 10 minutter og 40 sekunder. Den tiden syns Lenovo at du skal bruke til noe bedre.

I en fersk undersøkelse fra Dimensional Research oppga 78 prosent av de spurte at de nylig hadde følt frustrasjon i forbindelse med møteromsteknologi – og på toppen av frustrasjonsmomentene var video og web. Samtidig viser en studie fra Ovum at majoriteten av alle videomøter er forsinket, og at det gjennomsnittlig tar mer enn ti minutter å få teknologien i gang.

– Mange tror at de er alene om å oppleve denne typen problemer, men når vi er ute og snakker med bedrifter, forstår vi at det er veldig, veldig vanlig, sier Martin Sig, Smart Office–spesialist hos Lenovo.

Stor mangel på møterom

Mange kan nok relatere seg til at man kommer til et rom der det finnes en 55–tommerskjerm, høyttalere, mikrofoner, et webkamera og en rekke løse kabler. At teknologien fungerer som den skal, og at de møtene som bookes kan komme i gang til rett tid, er spesielt viktig siden utviklingen går mot flere og mindre møterom. Når møtene blir flere, blir de ti minuttene fort en kostbar historie.

– Det er stor mangel på møterom hos alle bedrifter i dag, og selv om en bedrift har femten møterom, er det kanskje bare fem av dem som er utstyrt med video. Når de store rommene brukes mindre og vi istedenfor samarbeider i såkalte huddle rooms, må teknologien finnes på plass og være brukervennlig, sier Martin.

En ny konferanseromsløsning

For at det skal bli enklere å komme i gang med møtet, har Lenovo utviklet Lenovo ThinkSmart Hub 500 som er en praktisk alt–i–ett–løsning for å kjøre Microsoft Teams Room System, noe som inkluderer videokonferanser via Teams og Skype. I og med at ThinkSmart Hub 500 er tilkoblet Active Directory, kan møtene bookes som vanlig gjennom Outlook–kalenderen, og når møtet skal begynne er det bare å trykke på en knapp.

– Rent teknisk sett er den en PC med operativsystemet Windows 10 IoT. Det innebærer at du kan gå til møtet rett etter lunsj, uten å ta turen innom skrivebordet for å hente datamaskinen. Du kan til og med vise PowerPoint–presentasjonen dersom du har lagt den inn i bokningen, sier Martin.

Designet for at alle skal kunne delta

Lenovo ThinkSmart Hub 500 passer for små og mellomstore møterom, og er designet slik at alle skal kunne delta like mye. De innebygde mikrofonene har en rekkevidde på minst 2,5 meter, og den roterbare skjermen inviterer til samarbeid.

– For møter med flere enn 8–10 deltakere, er det enkelt å bygge ut systemet med mikrofoner, høyttalere og ekstra skjermer. Med to skjermer tilkoblet, kan du for eksempel vise en presentasjon på den ene skjermen og møtedeltakerne på den andre, sier Martin.

At det er en helhetsløsning betyr også at det blir enklere for kunden å utføre feilsøk og motta support:

– Dersom du bruker løsninger som kombinerer produkter fra flere leverandører, vet du ikke hvem du skal kontakte dersom noe ikke fungerer. Da dette er et Lenovo–produkt tvers igjennom, har du samme support uansett hvor du befinner deg i verden, sier Martin og avslutter:

– Målet vårt er jo at du skal kunne gjøre de ti minuttene til ti sekunder.

Les også:

Videomøter har aldri vært enklere
Forenkle dine videokonferanser med smarte, innebyggede videoløsninger
Et nøye utvalgt sortiment som bare vokser
Bring Your Own Meeting
Skjermer for samarbeid
En løsning for all kommunikasjon

Fokus

Martin Sig

Smart Office-specialist hos Lenovo


Windows 10 Pro means business

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger