Microsoft har gjort endringer i CSP-programmet

Microsoft har gjort endringer i lisensprogrammet med en ny plattform, nye abonnementsvilkår og oppdaterte priser. Her forteller vi om endringene og hvordan de påvirker deg.

Hva innebærer endringene?

Microsoft vil at det skal bli enklere og mer transparent å handle hos oss som partner, og derfor lanserer de en ny lisensplattform som heter The New Commerce Experience (NCE). Fra 10. mars 2022 kan du ikke lenger opprette nye abonnementer på den gamle plattformen, og fra 11. juli 2022 kan du heller ikke utvide eksisterende abonnementer.

Gjør et aktivt valg

Hvis abonnementet har fornyelsesdato 11. juli 2022 eller senere, vil det automatisk bli overført til NCE etter utløpsdatoen. Med mindre du har gjort et aktivt valg i forkant av dette vil abonnementets bindingstid da settes til 1 måned i NCE, som er 20 % dyrere enn et 12-måneders abonnement. Dustin anbefaler på det sterkeste at du gjør et aktivt valg i god tid.

Endringene påvirker måten du kjøper Microsoft 365-, Office 365-, Dynamics 365- og Power Platform-lisenser på gjennom CSP.

Laptop på bord

Nye abonnementsvilkår

Med NCE kommer nye abonnementsvilkår som regulerer hvordan dere kan kjøpe og abonnere på Microsoft-lisenser.

 • Månedsabonnement gir deg fleksibilitet til å øke og minsket antallet lisenser etter behov mot en 20 % høyere premie (totalkostnad for lisenser).
 • Du kan velge 12- eller 36-måneders abonnement (36 måneder vil være tilgjengelig fra mars 2022) med mulighet til å låse prisen. Hvis du velger dette alternativet, kan du bare minske antallet lisenser på forlengningsdagen og 168 timer frem. Du kan imidlertid når som helst øke antallet lisenser.
 • 168 timers angrerett betyr at du kan minske antallet lisenser i denne tidsperioden.
 • Du har også muligheten til å kombinere ulike abonnementer.
 • Du kan velge at fakturering skjer per måned, år eller på forskudd.

1-månedsabonnement

- Du kan endre antallet lisenser måned for måned.

- 20 % dyrere enn årsabonnement.

12-månadersabonnemang

- Du låser prisen i 12 måneder.

- Fakturering kan se per måned eller på forskudd.

36-månadersabonnemang

- Du låser prisen i 36 måneder.

- Fakturering kan skje per måned, år eller på forskudd.

Viktige datoer

14. oktober 2021:
New Commerce Experience (NCE) introduseres.

1. januar 2022:
Microsoft introduserer to lanseringskampanjer (les mer under).

1. mars 2022:
Microsoft øker lisensprisene.

10. juli 2022:
Frem til denne datoen kan du fornye abonnementet og endre antall lisenser i Microsofts tidligere plattform.

Nye priser på utvalgte lisenser

Fra 1. mars 2022 vil Microsoft øke prisene på utvalgte lisenser der du påvirkes av forlengelsesdagen for eksisterende abonnement. Vi er kjent med hvilke produkter som berøres og hvilken prisforskjell det handler om i dollar (USD).

 • Microsoft 365 Business Basic: fra 5 til 6 USD per bruker.
 • Microsoft 365 Business Premium: fra 20 til 22 USD.
 • Office 365 E1: fra 8 til 10 USD.
 • Office 365 E3: fra 20 til 23 USD.
 • Office 365 E5: fra 35 til 38 USD.
 • Microsoft 365 E3: fra 32 til 36 USD.

Aktuelle kampanjer*

 • Månedsavtale: Få månedsabonnement til samme pris som årsabonnement frem til 30. juni 2022.
*Tilbudene kan ikke kombineres for samme abonnement eller med tidligere gitte rabatter. Microsoft forbeholder seg også retten til å endre dato for kampanjene. Tilbudene gjelder utvalgte abonnementer og opptil 2400 lisenser. De gjelder ikke ideell virksomhet, skole og offentlig sektor.

Hva innebærer dette for meg som kunde?

Endringene innebærer at det blir viktigere for deg å planlegge lisenskjøpene dine for det kommende året. Oppskalering vil ikke være noen større utfordring, men vil du ha fleksibilitet til å minske antallet lisenser vil det bli dyrere.

Hva skal jeg gjøre nå?

Analyser fremtidig lisensbehov, ikke minst ved forandringer i selskapet som medfører at antallet lisenser minsker. Bind lisensene dine i den grad det er mulig, og fordel dem på års- og månedsabonnementer. Vil du beholde fleksibiliteten, er det nemlig fullt mulig å ha både års- og månedsabonnement for samme lisens.

Slik påvirkes Dustin Modern Workplace / Cloud Client

Siden Dustin Modern Workplace / Cloud Client bygger på en lisens fra Microsoft som styres av vilkår knyttet til Microsoft Customer Agreement og lisensprogrammet Cloud Service Provider (CSP), påvirkes abonnementsperioden for Modern Workplace / Cloud Client, som i dag er 12 måneder med automatisk fornyelse. Fremover gjelder i stedet de samme vilkårene som for NCE.

Les mer om tjenesten
Dustin forbeholder seg retten til å endre informasjonen på denne siden når som helst.

Vil du vite mer?

Kontakt oss på [email protected] eller telefon 21 04 40 40.

Man–fre
08.00–16.00