Arbeidsplass

3 eksperter: Smart teknologi former fremtidens hybridkontor

Morgendagens digitale arbeidsplass blir skapt ved å ta strategiske valg i dag. Men hva skal du tenke på? Tre eksperter snakker om hvordan de tror digital teknologi kommer til å forme fremtidens hybridkontor.

– I 2030 kommer vi til å måtte bruke data i alt vi gjør, enten det handler om å få omfattende innsikt om personale eller for å skape bedre kundeopplevelser.

Det sier Sofia Tapper, Innovation and Digitalisation Lead i Dustin.

– Ved hjelp av digitale økosystemer kan vi måle, tolke og lære av atferd som gjør det mulig for oss å ta informerte beslutninger om alt fra ressursplanlegging til medarbeiderutvikling, utdyper hun.

Digitale verktøy kan også hjelpe oss å jobbe mer fokusert, føle oss bedre og finne en balanse mellom jobb og fritid.

Sofia Tapper, Innovation and Digitalisation Lead i Dustin.

– Digitale verktøy kan også hjelpe oss å jobbe mer fokusert, føle oss bedre og finne en balanse mellom jobb og fritid.

AI hjelper deg med konsentrasjonen

– Vi må gjennomgå multitaskingen vår og planlegge fokustid. Vi har en lang vei å gå som mennesker når det kommer til god disiplin i en digital verden, sier Fredrik Berg, ansvarlig for Digital Workplace and Public Cloud i Dustin.

Fredrik bruker selv My Analytics i Office 365, som analyserer tiden du bruker på møte og e-post, samt dokumenter i skyen for å få innsikt og forslag til hvordan han kan jobbe bedre. Han foreslår også Office 365 Power Automate for å bygge bots som utfører repeterende oppgaver. Det frigjør tid til kreativt og målrettet arbeid.

man working remotely in meeting on the phone

Bygg fleksibelt, for de nye måtene vi kan møtes på

Hybridjobbing krever økt cybersikkerhet og en IT-infrastruktur som er lett å tilpasse. Så hvordan bygger du en stabil og tilpasningsdyktig IT-infrastruktur?

– Jeg ser for meg at vi i 2030 vil kunne kjøpe ny IT-infrastruktur fra skyen, omtrent som vi kjøper på nett i dag. Bedrifter må kunne legge til alle tenkelige tjenester med et enkelt klikk, helt sømløst. Infrastrukturen må bygges fra begynnelsen med dette formålet i tankene, sier Dustins Sofia Tapper.

Vi kommer förmå oss att ta större hänsyn till de individuella behoven.

Ulf Boman, senior rådgivare och framtidsstrateg på Kairos Future.

Fleksible arbeidsplasser gir rom for ulike behov

Ulf Boman, seniorrådgiver og fremtidsstrateg i Kairos Future, ser hvordan flere dimensjoner ved den fleksible arbeidsplassen vil gi plass til flere personlighetstyper.

– I grove trekk tror jeg vi vil se at vi jobber cirka 50 prosent på kontor og 50 prosent andre steder. Vi vil også i større grad kunne ta hensyn til individuelle behov, skape nye arenaer for introverte og ekstroverte, eller personer med funksjonsnedsettelse.

Selv om teknologien ikke er helt der i dag, kan virtual reality være neste steg for å kunne jobbe fleksibelt.

Fredrik Berg, ansvarlig for Digital Workplace and Public Cloud i Dustin.

Virtual reality på kontoret

Fredrik Berg drømmer om en fremtid der vi møtes virtuelt, på nye måter:

– Selv om teknologien ikke er helt der i dag, kan virtual reality være neste steg for å kunne jobbe fleksibelt. Se for deg at du ikke bare kan ha møter eksternt, men også kan møtes i et virtuelt miljø på en enkel måte.

– Hvis vi bruker de unike egenskapene vi finner digitalt, kan vi endre organisasjonene våre fra bunnen, og jobbe smartere og mer bærekraftig sammen, sier Fredrik Berg.

Finn de riktige produktene
The cover of Dustin Solutions Magazine

Liker du denne artikkelen?

Artikkelen kommer fra vårt magasin Solutions. Her kan du lese hele magasinet på nett.

Les Solutions Magazine

Sist oppdatert: 19 januar 2023

Tagger