Arbeidsplass

Maksimal kreativitet på møtet

Vink farvel til tørre whiteboard-penner og bilder av møtenotater på mobilen. Fredrik Degerblom, produktspesialist innen profesjonelle skjermer hos Samsung, forteller hvordan et digitalt whiteboard kan gi alle jobbmøtene dine et løft.

Samsung Flip 2 er et digitalt whiteboard formet som en stor touchskjerm der du kan tegne, skrive, lagre og dele notater praktisk og enkelt. Og akkurat det enkle er noe Fredrik Degerblom fremhever.

– Det skal være en lav terskel til å begynne å bruke et digitalt whiteboard. Du kan velge en guide som skjermsparer og så fort du berører skjermen kan du begynne å skrive. Uansett hvilken funksjon du velger, for eksempel å importere fra mobilen, så vises en instruksjon på skjermen.

Lett å være kreativ

Under møtet bruker du et digitalt whiteboard for å tegne og notere som om det hadde vært en flippover. Vil du deretter lagre notatene dine, kan du gjøre det direkte på skjermen, alternativt låst med en PIN-kode. Det er også enkelt å dele notatene via e-post eller til en nettverksmappe.

– Funksjoner som å tegne på bilder eller klippe ut objekt, gjør det både enkelt og morsomt å komme på nye ideer, sier Fredrik Degerblom.

Han fremhever at det er som å skrive på vanlig papir, helt uten forsinkelser. Med den tilhørende pennen kan du skrive og tegne med ulik tykkelse. Den tynnere siden av pennen brukes til å tegne finere detaljer, og den litt grovere siden for større. Detaljer slettes med pekefingeren og større deler slettes med hele håndflaten. En smart nyhet er innebygde designmaler som gjør det enkelt å fylle i enkelte typer innhold.

– Det er ikke alltid man vil starte med et tomt whiteboard. Derfor er to maler inkludert som ukes-kalender og prosjektplanlegger. Det er selvsagt også mulig å legge inn egne maler.

Del fra en valgfri enhet

Samsung Flip 2 erstatter også den tradisjonelle skjermen i møterommet. Den kan tilkobles trådløst fra en Android-mobil eller en Windows 10-bærbar datamaskin, eventuelt trådbundet, på den måten blir den en forlengelse av din bærbare datamaskin eller mobil.

– Det er de som vil bruke de programmene de har på sin bærbare datamaskin på en stor touchskjerm, for eksempel for tegninger, 3D-modeller eller designprogram.

Dersom du har et digitalt møte med deltakere som kobler seg opp hjemmefra, kan du dele whiteboard-notatene dine via en videokonferanseløsning.

– Vi har en ekstra integrasjon med Cisco Roomkit der det finnes et tilpasset feste for nettopp Flip og en Webex-knapp i Flip-grensesnittet. Men også for eksempel Teams-rom begynner å inkludere en Flip som en touchskjerm-ressurs for Microsoft Whiteboard. På den måten kan alle være med og notere på et digitalt whiteboard, også hjemmefra. Det gjør det mye enklere å ha kreative møter og workshops i tider der ikke alle kan møte opp på kontoret, mener Fredrik Degerblom.

Lanseres i større format

Samsungs digitale whiteboard finnes allerede i størrelsene 55 og 65 tommer. Nå lanseres det også en 85-tommer skjerm for større konferanserom.

– Noen ganger vil man ha muligheten til å notere rett på skjermen i løpet av presentasjonen samtidig som man ikke vil dekke over det man presenterer for publikum. Da er det en god løsning å tilkoble Flip 2 via HDMI til en større LED-vegg eller projektor, avslutter Fredrik Degerblom.

Fredrik Degerblom

Produktspesialist innen profesjonelle skjermer, Samsung

Les også:

Alt du trenger i en pakke
Gjør deg klar for møter på distanse
Stadig flere forelsker seg i Ultra Wide

Sist oppdatert: 4 oktober 2022

Tagger