Arbeidsplass

Slik forbereder du deg for det mobile arbeidslivet

Mye tyder på at den faste kontorplassen er utdøende. Vi jobber isteden hjemmefra, fra kafeen eller fra et av de fleksible stedene på kontoret. Utviklingen har ført til økt interesse for produkter som hjelper oss arbeide like effektivt, uansett hvor vi er.

Muligheten til å være fleksibel i arbeidet sitt og utnytte tiden sin maksimalt, er større enn noensinne. Moderne teknologi har gjort det mulig og mye tyder på at vi kommer til å bli enda mer mobile i fremtiden.

– I dag forventer vi oss å kunne arbeide på vei til jobben, være fleksible og tilpasse livet vårt og dagene våre for å unngå tidsklemma. Parallelt satser arbeidsgivere på fleksible kontorplasser uten faste plasser. Lokalene utnyttes mer effektivt samtidig som moderne, aktivitetsbaserte arbeidsmetoder støtter, sier André Skoglund, produktspesialist for Dustins egne varemerker.

Økt interesse for dokkingstasjoner

I arbeidet sitt med varemerker som Prokord, Voxicon og Cirafon ser André en tydelig utvikling mot en mer mobil arbeidsmåte. Utviklingen gjenspeiles i den store interessen for dokkingstasjoner, vesker, skjermbeskyttere, kabler og trådløse tastatur og mus.

– Når du har et åpent kontorlandskap uten faste plasser, trenger du universelle dokkingstasjoner som fungerer med alle datamaskiner. Med USB-C kan du ofte få tilgang til tastatur, mus og skjerm med en kabel. På kontoret går trenden mot større skjermer. Mange har to 27-tommerskjermer eller kanskje en buet 49-tommer, sier André.

Personvernfilteret beskytter mot innsyn

Utviklingen har også ført til en større interesse for andre produktkategorier. En av dem er vesker. En annen er personvernfiltre.

– Når vi ikke lengre vet hvem som sitter ved siden av oss og kan se skjermen, trenger vi å beskytte den fra innsyn. Noen bærbare datamaskiner har innebygde filtre, men ellers er det noe du trenger å kjøpe separat. Under varemerket Cirafon har vi mange varianter for både mobile enheter og stasjonære skjermer.

Trenden går mot trådløst

Når det gjelder ekstrautstyr som tastatur, mus og hodetelefoner, er trenden at kablene forsvinner.

– Selv om vi i dag kan arbeide på våre bærbare datamaskiner er det mange som kompletterer med tastatur og mus for bedre ergonomi og komfort. Her er den trådløse blåtann-teknologien en åpenbar fordel siden du slipper å styre med ledninger. Vi ser også en større interesse for våre trådløse, støyreduserende hodetelefoner. Siden de er trådløse kan du bruke samme hodetelefoner til alle enhetene dine og spare plass i vesken.

Hvor mobile kan vi bli?

USB-C-standardens gjennombrudd har gjort at du kan lade alle enhetene dine med samme kabel og med en mobil dokkingstasjon i vesken er det lett å sette seg ned og jobbe med utstyret som finnes på stedet. Når du trenger en stor skjerm eller tilkobling til en projektor forgrener Prokords reiseadapter datamaskinens USB-C-kontakt til alle tenkelige videoutganger.

– Reiseadapteret er en helhetsløsning som gjør at du ikke trenger å ha med deg noen andre adapter. Et sånt bør alle ha med seg når de besøker kunder eller reiser. Den tar heller ikke stor plass i datavesken, sier André.

Så, hvor mobile kan vi bli egentlig?

– Jeg tror vi bare har sett begynnelsen på denne utviklingen og at vi i fremtiden kommer til å bli enda mer mobile. I dag bærer vi med oss den bærbare datamaskinen vår uansett hvor vi går, men i fremtiden tror jeg at vi kommer til å ha en mobil eller et nettbrett som vi tilkobler når vi kommer til jobben. Det er dit vi er på vei.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger