Her kan du lese om noen av HPs tiltak for å leve opp til sine forventninger.

For et redusert klimaavtrykk

  • I 2025 skal 30% av HPs produksjon skje med resirkulert plast. Hittil har HP tatt hånd om 250 tonn plast som ellers ville havnet i havet.
  • HP ❤ togtransport. Togtransport gir 25 ganger mindre utslipp enn flytransport. Mange av kundene våre har allerede valgt togtransport, gjør det du også.
  • HP pakker om for fremtiden. HP bytter ut emballasjen sin fra plast til papirmasse. I år 2020 skal vi bare bruke materiale fra bærekraftig skogsdrift.
  • Månen tur-retur for et bedre miljø. Hvis man stabler alle resirkulerte plastflasker vi har brukt for å produsere nye blekkpatroner, ville det nådd helt til månen og tilbake igjen.

For en mer bærekraftig fremtid

  • Batteri med lang levetid. HPs batterier har flere ladesykluser, lader 50% på 30 min og har 3 års garanti.
  • Ocean bound plastic. HP Elite Dragonfly er den første datamaskinen fra HP som er fremstilt med ocean bound plastic, og i fremtiden garanterer vi at vi kommer til å se flere produkter som følger i HPs fotspor. I HPs sortiment finner du også vesker med Ocean bound plastic.
  • Pappdeler for gjenbruk. Istedenfor å kaste papp som er ødelagt, reparerer HP dem med et klistremerke sånn at de kan brukes igjen. Dette har i dag spart 13 600 kg materialer og gjort at man har kunnet unngå 234 600 kg utslipp av karbondioksid.

Karbonutslipp

Vårt karbonavtrykk (46 785 800 tonn CO2) økte med fem prosent sammenlignet med 2018. Det var selskapets vekst og økte utslipp av produktindustrien som absorberte reduksjonen i utslipp av produktbruk.

Vannavtrykk

I 2019 reduserte vi vannavtrykket til 249300000 kubikkmeter. Det var tre prosent lavere enn i 2018, noe som skyldtes reduksjoner i direkte og indirekte vannbruk i HPs globale virksomhet og produktbruk.

Se mere om HP's bæredygtighedsarbejde her:

HP tale om bæredygtighed på dette års Dustin Expo her:

Vi arbeider med å levere vår mest bærekraftige portefølje.

Vi bidrar til å drive fremgang mot en sirkelformet økonomi med lave utslipp, gjennom vår portefølje av produkter og løsninger.

Læs mer

HP Elite Dragonfly er verdens første bærbare PC laget av plast som ellers ville ha blitt avfall i havet.

av mekaniske deler er laget av resirkulert materiale.2

Samarbeid med HP for miljøets skyld - HP Planet Partners

Veg å delta i HP Planet Partners kan du resirkulere dine bruke HP-blekkpatroner, HP LaserJet-tonerkassetter og Samsung-tonerkassetter.

Hvorfor delta?

  • Det er gratis! HP står for hele kostnaden i samband med returen.
  • Det er enkelt - alle ressursene du trenger rundt resirkulering, finnes på nett.
  • Det er ansvarsfullt - ingen originalkassetter fra HP som returneres gjennom HP Planet Partners-programmet, havner på dynga, og HP fyller aldri på eller videreselger skriver-kassetter.
Les mer om programmet her

Færre kabler av hensyn til miljøet

HP jobber alltid med å utvikle produktene så klimavennlige som mulig. Som en del av deres globale arbeidsmåte har HP i Sverige startet et pilotprosjekt som handler om å minimere antall kabler som distribueres.

Mange av forretningskundene som tidligere har kjøpt HP-skjermer, har kabler som kan resirkuleres når det er på tide å kjøpe nye skjermer.

Reduserer klimafotavtrykk

Derfor tester HP å fjerne tre ledninger og distribuere med bare en PVC og halogenfri strømledning til fem av E-seriens skjermer. Bare i Sverige betyr dette at ca. 435 000 kabler sendes ikke og trenger derfor ikke produseres. HP håper at pilotprosjektet vil gi et godt resultat, og at du vil være sammen med HP på reisen for å redusere klimafotavtrykket ytterligere.

Intel, the Intel Logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.

Ultrabook, Celeron, Celeron Inside, Core Inside, Intel, Intel Logo, Intel Atom, Intel Atom Inside, Intel Core, Intel Inside, Intel Inside Logo, Intel vPro, Itanium, Itanium Inside, Pentium, Pentium Inside, vPro Inside, Xeon, Xeon Phi, and Xeon Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries. Intel, the Intel Logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.